fredriksbergsyoda.blogg.se

Välkommen till Yoda´s Blogg. Yoda är en fantastisk och kärleksfull Fransk Bulldog. Full utav energi och älskar att promenera i skogen och slappa i solen på altan. Målsättningen är att hitta dig som vill ta hand om mina valpar på ett förträffligt sätt. Mina valpar vill ha: motion varje dag, flera gånger per dag en kärleksfull ägare som har tid för mig bjuder på god mat varje dag Vi Frallor är sociala så vi vill inte vara ensamma om dagarna. Välkommen till min Fralla blogg!!!

Italia

Publicerad 2019-08-04 14:28:40 i Vecka 3,

Välkommen till den Italienska Kullen
 

Tikar

Fredriksberg´s Emilia

Emilia-Romagna är en region i norra Italien. Emilia-Romagnas kök är ett av Italiens mest karaktäristiska. Ett av de mest kända vinerna från Emilia-Romagna är Lambrusco.

 

Fredriksberg´s Florens

Florens är huvudstaden i regionen Toscana och huvudort i provinsen Florens. Florens var under medeltiden ett finansiellt centrum. År 1982 sattes Florens historiska centrum upp på Unescos världsarvslista.  Från Latinska namnet Florentinus och det feminina namnet Florentia och betyder välmående eller blomstrande och syftar på staden Florens,

 

Fredriksberg´s Verona

Verona är en gammal kulturstad i den italienska provinsen Verona, i norra Italien. Verona är kanske mest berömd för att vara skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia, men staden är också känd för den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona. Verona är som namn också en form av Veronica som betyder "den sanna bilden".

 

Fredriksberg´s Genova

Genua (italienskaGenovalatin

Är en hamnstad belägen vid medelhavskusten i nordvästra Italien. Genua är huvudstad i regionen Ligurien och huvudort i provinsen Genova. Från staden kommer bland andra påvarna Innocentius IVHadrianus V och Benedictus XVChristofer ColumbusNiccolò Paganini, och Giuseppe Mazzini. Ordet ”jeans” är härlett från namnet Genua.

 

Hanar

Fredriksberg´s Monza 

är en stad i den italienska regionen Lombardiet och huvudort i provinsen Monza e Brianza. Staden är historiskt mest känd för sin katedral i vilken järnkronan förvaras. Här ligger racerbanan Autodromo Nazionale Monza där man bland annat kör Italiens Grand Prix.

 

Fredriksberg´s Imola

Imola är en stad i provinsen Bologna i regionen Emilia-Romagna i Italien. I Imola finns racerbanan Autodromo Enzo e Dino Ferrari (Autodromo di Imola) på vilken bland annt San Marinos Grand Prix tidigare körts.

 

Fredriksberg´s San Valentino

Alla hjärtans dag på italienska.

Sankt Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter som han var mycket förälskad i – det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på alla hjärtans dag. Namnet, ursprungligen Valentinus, kommer från latinets valens som betyder "stark" eller "frisk".

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredriksbergs Yoda

Jag är en super glad och aktiv Fralla. Älskar alla som älskar mig. Om jag får välja så skulle jag vilja promenera i skogen hela dagarna och slappa i solen på altan när vi kommer hem. Född den 14:e oktober 2015 Mamma Fredriksbergs Vanilla SE14934/2013 Pappa Lufsenburg I Need You So S38442/2008

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela